Da CT Offshore skulle trække kabler i Siemens nye vindmølletårne ud for den engelske kyst havde de behov for at optimere arbejdsgangene og sikkerheden.

Ved at frigive den rette mængde kabel ville det være muligt at undgå bekostelige beskadigelser og at effektivisere hele processen.

 

Derfor tog CT Offshore kontakt til Odense firmaet, Vetec, der specialiserer sig i udviklingen af vejeløsninger og bl.a. udvikler systemer til offshore og vindmølle industrien.

 

I tæt samarbejde med CT Offshore udviklede og producerede Vetec et system bestående af en specialfremstillet load pin som, fra et spil på vindmølletårnet, målte trækket i kablerne. Load pinen blev forbundet til to displays og to computere med specialudviklet software, som hver blev placeret i en kuffert på skibet og i tårnet. Den trådløse forbindelse fra skibet til tårnet muliggjorde, at trækket i kablerne nu automatisk kunne følges og registreres begge steder.

 

Før udviklingen af systemet måtte alle data noteres manuelt og radiokontakt fra vindmølletårnet til skibet var nødvendigt. Systemet muliggjorde en enklere og sikre opsætning og betydelige økonomiske og tidsmæssige besparelser.

Undervands load pin