SH Group og Nord Tech Industrisystemer har med en forbedret evakueringsløsning bidraget til at optimere sikkerheden på boreplatformene.

 

Effektive og sikre evakueringer er en vigtig del af boreplatformenes sikkerhedsprocedurer. Trods skærpede sikkerhedskrav opstår der stadigvæk uheld og dødsfald ved både øvelser og evakueringer.

 

Den nye løsning består af en redningsbåd, som er placeret i en container ud fra dækket af boreplatformen. Nord Tech har leveret radiostyringsystemet som hejser redningsbåden ned i vandet ved nødstilfælde. 

Systemet består af en sender i redningsbåden, en modtager containeren, specielt software samt et panel med bl.a. en stop og kør funktion. SH Group har stået for opbygningen af den komplette løsning.

 

Før løsningen blev udviklet var redningsbådene ikke beskyttet mod solens UV-stråler og overisninger ved dårligt vejr. Dette betød at elementerne hurtigt blev slidte og derfor ikke altid var klar til brug når nødstilfældet opstod.

 

Containeren sikrer nu, at redningsbådene bliver godt beskyttet og containerens to indgange gør ombordstigningen på redningsbådene hurtigere.